24. nov. 1863: Hertug Friedrichs arvekrav får folkelig opbakning i Tyskland


Arveprins Friedrich af Augustenborg gør krav på herredømmet over Slesvig og Holsten

Hertug Friedrichs arvekrav samler støtte i Tyskland og styrkes dag for dag

Hertug Friedrich af Augustenborg har gjort arvekrav på Slesvig og Holsten. I begyndelsen var der i Tyskland en afventende holdning til kravet, men over hele Tyskland samler kravet nu støtte fra offentligheden.

Der er de seneste dage blevet holdt talrige møder rundt om i Tyskland, og der er vedtaget talrige proklamationer til støtte for hertugens krav. Flere steder hopper de tyske fyrster med på vognen, både fordi de støtter kravet, men også for at tækkes folkestemningen, der afgjort er på hertugens side. De to tyske stormagter Østrig og Preussen står dog ved Londontraktaten fra 1852, der erklærede Christian 9. som arving til hertugdømmerne, men mange i Tyskland håber på, at folkekravet kan blive så stærkt, at også stormagterne må tilslutte sig det.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: