16. dec. 1863: Wodehouse er ankommet til Kbh. og drøfter pres på Danmark


Den engelske udsending Lord Wodehouse skal nu søge at finde en løsning på den dansk-tyske konflikt. Første stop bliver Berlin.

Den engelske udsending lord Wodehouse er ankommet til København, hvor han instrueres om at lægge pres på Danmark for at ophæve Novemberforfatningen

Den engelske repræsentant lord Wodehouse er ankommet til København i går den 15. december. Han kommer direkte fra Berlin, hvor han har yderst hårde krav med fra Bismarck! Wodehouse er endnu ikke mødtes med den danske regering, men han har netop modtaget telegram fra London om, at der nu skal lægges pres på Danmark for at ophæve Novemberforfatningen. Wodehouse mødes med repræsentanter fra Frankrig, Rusland og Sverige for at enes om et fælles pres. Det viser sig dog ikke muligt. Rusland er enige med England om presset, da de hele tiden har hældt mere til Preussen end Danmark. Sverige vil dog ikke gå med til at presse Danmark hårdt, og Frankrig mener, at alle spørgsmål skal udskydes til en stor international konference, som skal holdes i Frankrig med kejser Napoleon i spidsen.

Selvom Sverige således fortsat bakker op om Danmark over for stormagterne, tales der ikke mere om en dansk-svensk forsvarstraktat blandt politikerne. Noget tyder således på, at de seneste rygter i aviserne om traktatens genopliven har været overdrevne.

Wodehouse og de øvrige repræsentanter forventes at mødes med den danske regeringsleder, konseilspræsident Hall, den 19. eller 20. december, hvor de vil fremlægge Preussens krav og deres egne anbefalinger.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: