20. dec. 1863: Regeringen sender Rigsrådet hjem!


Rigsrådet drøfter det nye forfatningsudkast på Christiansborg i dag.

Regeringen beslutter at sende Rigsrådet hjem. Det vil gøre det meget vanskeligere at gå ind på de tyske krav, men det ønsker man heller ikke

Konseilspræsident Hall mødtes tidligere på dagen med den engelske udsending Wodehouse, som fremlagde Preussens krav. Wodehouse var enig med Hall i, at de fulde krav var uigennemførlige, men han anbefalede Hall i det mindste at sætte Novemberforfatningen ud af kraft, så forhandlingerne kunne fortsætte. Gjorde Danmark ikke dette, kunne de ikke vente hjælp militær hjælp fra England. Da Hall spurgte, om man kunne forvente hjælp, hvis Danmark fulgte rådet, måtte Wodehouse svare, at det kunne han ikke love.

Hall mødes herefter med de øvrige regeringsmedlemmer hjemme hos indenrigsminister Orla Lehmann, der er sengeliggende. Der er enighed om ikke at sætte forfatningen ud af kraft, da der alligevel ikke vil være noget vundet ved det. Man enes også om at afslutte den nuværende rigsrådssamling. Når Rigsrådet bliver hjemsendt, vil det blive endnu sværere at sætte forfatningen ud af kraft, da der så ikke vil være nogen institution til at gøre det. Det vil sende et klart signal om, at Danmark ikke er tilsinds at trække Novemberforfatningen tilbage!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: