20. dec. 1863: Wodehouse mødes med Hall for at diskutere Preussens krav


Den engelske udsending Lord Wodehouse skal nu søge at finde en løsning på den dansk-tyske konflikt. Første stop bliver Berlin.

Den engelske udsending lord Wodehouse mødes med Hall, men samtalen fører ikke meget med sig

Den engelske udsending lord Wodehouse og den russiske udsending Ewers mødes i dag med den danske regeringsleder C.C. Hall for at diskutere Preussens krav til Danmark. Fra engelsk side havde man håbet, at både England, Rusland, Sverige og Frankrig kunne træde samlet frem som de neutrale magter, der havde underskrevet Londontraktaten. Men som tidligere berettet er det kun England og Rusland, der ser så ens på tingene, at de kan give Hall deres anbefalinger samlet.

Mødet mellem Wodehouse, Ewers og Hall giver dog ikke de store resultater:

Wodehouse indrømmer over for Hall, at de tyske krav, som Bismarck har formuleret, vil være umulige at følge fuldt ud for Danmark. Men det betyder ikke, at Danmark er berettiget til at inkorporere Slesvig, og Novemberforfatningen er et aktivt skridt hen imod dette. Betingelsen fra tysk side for at genoptage forhandlingerne er, at forfatningen trækkes tilbage.

Hall spørger Wodehouse, om tyske tropper så ikke vil rykke ind i Holsten, hvis forfatningen trækkes tilbage? Men hertil må Wodehouse svare, at forfatningens tilbagekaldelse ikke vil stoppe tyskernes indrykning. Hall spørger så, hvad Danmark vil vinde ved at trække forfatningen tilbage, men Wodehouse spørger tilbage, hvad man vil tabe ved at trække den tilbage?

Der kommer intet konkret ud af forhandlingerne. Wodehouse siger, at Danmark ikke kan vente miltær hjælp fra England, hvis Englands råd ikke bliver fulgt, men han vil heller ikke love, at der rent faktisk vil komme hjælp, hvis Hall efterkommer rådene og trækker forfatningen tilbage. Hall påpeger, hvor vanskeligt det vil være at trække forfatningen tilbage på grund af stemningen i det danske folk. Det vil nærmest kræve et statskup. Parterne skilles uden at være nået videre, og Hall går nu hen til indenrigsminister Orla Lehmann, hvor han skal mødes med de øvrige ministre for at diskutere Wodehouses fremstilling af de preussiske krav.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: