23. dec. 1863: Kongen forhandler videre om ny regering


Konseilspræsident CC Halls regering føler at den internationale udvikling er gunstig for Danmark i disse dage.

Konseilspræsident C.C. Hall nægter stadig at trække Novemberforfatningen tilbage, men han trækker sig gerne for en ny regering

Christian 9. holder i dag en række møder med repræsentanter for de neutrale stormagter for at se, om han kan løse problemerne selv. Presset begynder nemlig nu at forstærkes, da Novemberforfatningen træder i kraft den 1. januar 1864, og Preussen og Østrig har meddelt, at de vil betragte dette som anledning til krig!

Her til aften mødes Christian 9. først med den engelske udsending Wodehouse og herefter med sin konseilspræsident C.C. Hall. På mødet med Wodehouse er der ikke meget at hente for kongen. Ligesom repræsentanterne for de andre neutrale stormagter mener Wodehouse, at det ville være godt med et nyt ministerium, men at det ikke må ske ved et egentligt statskup. Samtidig kan Wodehouse stadig ikke garantere engelsk hjælp, hvis forfatningen trækkes tilbage, og de tyske magter efterfølgende stiller nye krav. Alligevel vil Christian 9. forsøge med enten et nyt ministerium eller med at få den nuværende regering til at trække forfatningen tilbage.

Herefter mødes Christian 9. med Hall, der stadig afviser at trække forfatningen tilbage, men gerne træder tilbage for et nyt ministerium. Christian 9. beder ham indtrængende om at genindkalde Rigsrådet, da kongen håber, dette måske kan hjælpe sagerne videre. Hall går ind på at undersøge muligheden, og videre kommer man ikke.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: