24. dec. 1863: Tyskerne rykker ind i Altona fulgt af en hob fra Skt. Pauli


Holstens forhold til resten af helstaten bliver centralt i den kommende rigsrådssamling.

Sachsiske og hannoveranske tropper udfører i disse dage den såkaldte eksekution i Holsten

Eksekutionen i Holsten er i gang, og i dag rykker sachsiske tropper over Elben ved Hamborg og ind i Altona, som er en del af Holsten. Ifølge beretninger fra Altona bliver tropperne fulgt af en pøbel fra det fattige Skt. Pauli-kvarter, der laver uro overalt, hvor de kommer frem. En dansk forretningsmand telegraferer fra Altona:

Fuldstændig Anarchi i Altona [Sachserne] fraterniserer med Folket. Augustenborgeren skal proclameres Kl. 12. Politimesteren bortjaget. Alle kongelige Skildte nedrevne og Øvrigheden magtesløs. Slesvig-Holsteenske Farver overalt. Hamborg fuldstændig rolig.

Augustenborgeren, som der skrives om, er naturligvis hertug Friedrich af Augustenborg, der overalt, hvor eksekutionsstyrkerne kommer frem, hyldes som hertug Friedrich der Achte af Slesvig-Holsten. Hertugens arvekrav på hertugdømmerne er meget populært i Tyskland, men er som tidligere nævnt ikke accepteret af Østrig og Preussen.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: