27. dec. 1863: Nyt ministermøde diskuterer ivrigt Monrads tilbud


Konseilspræsident CC Halls regering føler at den internationale udvikling er gunstig for Danmark i disse dage.

Den danske regeringsleder, konseilspræsident C.C. Hall, er ved at være kørt træt og kæmper ikke hårdt for, at hans ministerium skal overleve

Ministerkrisen spidser til. Ikke mindst efter at kultusminister D.G. Monrad tidligere i dag har erklæret sig villig til at danne et nyt ministerium, hvis C.C. Hall træder tilbage. Den vigtigste grund til, at Christian 9. ikke har villet afskedige Hall har hidtil været, at han ikke har kunnet finde andre, der vil træde i stedet. Men nu ser det altså ud til, at Monrad vil.

Ministeriet mødes til ministermøde her til aften, hvor de øvrige ministre er meget overraskede over Monrads tilbud til kongen. De fleste ministre mener, at ministeriet må stå fast på sin politik over for kongen, og at ministeriets stilling ville blive umulig, hvis kongen ville føre sin egen politik uden om ministeriet. Monrad fremhæver derimod, at det ikke er klogt at afvise alle kongens ønsker blankt, og at det vil være bedre med et rekonstrueret nationalliberalt ministerium under ny ledelse, end at kongen tvinges til at vælge en tilfældig konservativ. Særligt Orla Lehmann er kritisk over for Monrad, mens Hall er mere tilbageholdende og efterhånden virker klar til at kaste det hele fra sig.

Konseilspræsident Hall skal mødes med kongen igen i morgen den 28. december.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: