31. dec. 1863: England foreslår international konference


Den engelske udenrigsminister Lord Russell gør det klart for Preussen, at indblanding i Slesvigs forhold ligger uden for Det Tyske Forbunds kompetencer.

Den engelske udenrigsminister lord Russell forsøger atter at finde en løsning

Det er flere gange blevet nævnt, at en international konference er den bedste mulighed for at løse stridighederne mellem Danmark og de tyske magter. Frankrig har flere gange fremhævet, at en konference eller en kongres i Paris kan løse både dette og andre udestående spørgsmål, men idéen har ikke fået bred støtte. I dag udsender den engelske udenrigsminister lord Russell imidlertid forslaget i en ny form: England opfordrer til, at der indkaldes til en konference i London mellem underskriverne af Londontraktaten og så Det Tyske Forbund.

Englands indbydelse søger at dele sol og vind lige mellem de stridende parter. På den ene side nævner forslaget, at den danske Novemberforfatning betyder inkorporation af Slesvig imod aftalerne med Preussen og Østrig. På den anden side kalder lord Russell også de tyske fordringer for uopfyldelige for Danmark. England foreslår også, at status quo skal opretholdes, mens konferencen finder sted.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: