2. jan. 1863: Kongen inspicerer Dannevirke og Dybbøl


dannevirke

Kong Christian 9. inspicerer Dannevirke, der nu ligger på grænsen mellem dansk og tysk indflydelse

Kong Christian 9. er i disse dage i Slesvig for at inspicere den danske hær. Hærens tilstand og forsvarsværket Dannevirke er vigtigere end nogensinde før! I går trådte Novemberforfatningen i kraft, som binder kongeriget og Slesvig tættere sammen, og som særligt Østrig og Preussen har protesteret voldsomt imod. Samtidig er Det Tyske Forbunds eksekution nu gennemført i Holsten, og hertugdømmet er nu kontrolleret af tropper fra Hannover og Sachsen. Kommer det til krig, vil den altså begynde på grænsen mellem Slesvig og Holsten, og det er netop tæt ved denne grænse, Dannevirke ligger, og også hertil Novemberforfatningen strækker sig.

Den nationalliberale avis Fædrelandet beretter i dag om kongens besøg, hvor han under ”uhyre Jubel af Tropperne” inspicerer hæren og de forskellige skanser. Fædrelandets korrespondent var til stede, da kongen besøgte Dannevirke i strenge frostgrader, og beretter følgende: ”Kongen red langs Fronten og bragte Alle i godt Humeur ved de halvt ironiske Ord, hvormed han tiltalte de rød-blaanæsede, øinerindende Soldater: “Det var Ret, I see jo raske og flinke ud”.” Kongen fortsætter de følgende dage sin rundtur og lægger blandt andet turen forbi Dybbøl.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: