9. jan. 1864: England til Preussen og Østrig: Gå ikke ind i Slesvig (please)


Den engelske udenrigsminister Lord Russell forsøger igen igen, at finde en måde at undgå krig på.

Den engelske udenrigsminister lord Russell forsøger igen igen at finde en måde at undgå krig på

Englands konferenceforslag er blevet mødt med forsigtig skepsis i København og med nærmest direkte afvisning i Berlin, men den engelske udenrigsminister lord Russell forsøger stadig at undgå den krig, der kun synes at rykke nærmere dag for dag.

Englands pres skifter konstant, og i dag er det Preussen og Østrig, der primært står for tur. Den engelske udenrigsminister sender i dag instrukser til Berlin og Wien, hvor han siger, at England gerne vil udskyde sin foreslåede konference, til efter at Danmark har trukket Novemberforfatningen tilbage. Men så må Preussen og Østrig også vente med at gå over Ejderen og ind i Slesvig. Derudover skal Østrig og Preussen også anerkende, at hele det danske riges riges udstrækning ligger fast ifølge Londontraktaten. Altså: at Slesvig og Holsten hører til den danske krone. Med Bismarcks holdning in mente er der dog ikke meget, der tyder på, at han vil frasige sig retten til at gå ind i Slesvig.

Lord Russell sender i dag også besked rundt til de øvrige tre underskrivere af Londontraktaten: Rusland, Frankrig og Sverige-Norge. Han beder dem deltage i en fælles henvendelse til Det Tyske Forbund, som skal påpege, at en indrykning i Slesvig vil betyde krig, og at det vil være Forbundets ansvar, hvis det sker. Sverige-Norge er de eneste, der svarer positivt, og Rusland mener direkte, at Preussen og Østrig skal have lov at besætte Slesvig og bruge det som pant, for at 1851-52-aftalerne overholdes. Det er efterhånden ganske tydeligt, at Rusland er den af stormagterne, der ligger mest på linje med Preussen og Østrig, hvilket er en radikal kovending fra treårskrigen 1848-50, hvor Rusland støttede Danmark mod Preussen. Med det negative svar dropper den engelske udenrigsminister denne sin seneste mæglingsidé.

One comment

  1. Hello there! This post could not be written much better!
    Going through this article reminds me of my previous roommate!
    He constantly kept preaching about this. I’ll forward this article to
    him. Fairly certain he will have a great read. Thank you for sharing!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: