17. jan. 1864: Danmark diskuterer sit svar med de neutrale stormagter


George_Quaade_2

Den danske udenrigsminister George Quaade diskuterer det danske svar med Rusland og England

Danmark modtog i går et ultimatum fra Østrig og Preussen, hvor de to tyske stormagter forlangte Novemberforfatningen ophævet for Slesvig inden midnat den 18. januar med henvisning til, at den er i strid med aftalerne fra 1851-52 mellem Danmark, Østrig og Preussen.

I dag diskuterer den danske udenrigsminister Quaade det danske svar med den engelske og den russiske gesandt i København. Begge opfordrer Danmark til at svare roligt og velovervejet. De anbefaler begge, at Danmark svarer, at forfatningen naturligvis ikke kan trækkes tilbage med så kort varsel, men at Danmark er meget villig til at se på muligheden af at imødekomme de tyske ønsker på lovlig vis, hvis der gives en længere frist. Quaade er indstillet på at give et imødekommende dansk svar. Han er tidligere dansk gesandt i Berlin og er den danske minister, der vil strække sig længst for at undgå krig. Svaret vil dog i sidste ende være op til kongen og konseilspræsident Monrad, men det er vanskeligt at forestille sig, at Danmark vil trække forfatningen tilbage med det samme. Det vil trods alt være for stor en omvæltning i forhold til den hidtidige politik.

One comment

  1. Sren Brunbech Central Formidling Vejle Bibliotekerne · · Svar

    Lise.englev@eriksminde.dk

    Sendt fra min HTC-telefon

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: