22. jan. 1864: Monrads tilbud om at trække forfatningen tilbage kan møde på indenlandsk modstand!


Meget tyder på, at Monrad kan få problemer hjemme, hvis de tyske magter tager imod hans tilbud om at trække Novemberforfatningen tilbage på lovlig vis.

Meget tyder på, at Monrad kan få problemer hjemme, hvis de tyske magter tager imod hans tilbud om at trække Novemberforfatningen tilbage på lovlig vis

Mens konseilspræsident Monrad har sendt forsonende toner til de tyske magter, om at han er villig til at søge at få Novemberforfatningen ophævet på lovlig vis, er der noget, der tyder på, at det ikke vil blive let for ham. I disse dage debatteres der ivrigt i både Folketing og Landsting om et adresseforslag til kong Christian 9., der skal udtrykke den samlede Rigsdags opbakning til Novemberforfatningen og en afvisning af udlandet krav om at trække den tilbage. Selv Bondevennerne, som har kritiseret Novemberforfatningen for ikke at være demokratisk nok, ser ud til at ville støtte op. Blandt andet har J.A. Hansen udtalt, at selvom han tidligere var imod Novemberforfatningen, mener han nu, at man må holde fast i den, da den er det sidste bindeled mellem kongeriget og Slesvig.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: