23. jan. 1864: England ser tegn på morgengry og beder Preussen og Østrig om at give Danmark en frist på 6 uger


Den engelske udenrigsminister Lord Russell forsøger for gud ved hvilken gang, at finde en løsning på den dansk tyske konflikt. Med Monrads nye kompromisvillighed er der dog måske denne gang grund til optimisme.

Den engelske udenrigsminister lord Russell forsøger for gud ved hvilken gang at finde en løsning på den dansk-tyske konflikt. Med Monrads nye kompromisvillighed er der dog måske denne gang grund til optimisme.

Den engelske udenrigsminister lord Russell er begejstret for den nye danske kompromisvillighed og meddelelsen om, at Monrad vil forsøge at trække Novemberforfatningen tilbage på lovlig vis. Han udtaler, at han nu ser “Tegn på Morgengry” og skriver til Berlin og Wien for at høre, om de to tyske magter vil give Danmark en frist på 6 uger fra 1. februar til at ophæve forfatningen på lovlig vis. I går har han også skrevet til Frankrig, Rusland og Sverige og bedt dem bakke op om initiativet. Der synes allerede at være en vis forståelse med Frankrig, og i et privat brev skriver Russell i dag:

Jeg hengiver mig ikke til forfængelige Forhaabninger (…) men naar jeg ser de tyske Magters Vanskeligheder og Muligheden af en Alliance mellem England og Frankrig dæmre i det fjærne, tror jeg ikke, der er langt til Enden paa denne Strid om Slesvig-Holsten.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: