26. jan. 1864: Håb om hjælp! Går tyskerne over Ejderen, vil de møde engelske våben!


Går tyskerne over Ejderen og ind i Slesvig vil de møde engelske våben!

Går tyskerne over Ejderen og ind i Slesvig, vil de møde engelske våben!

Vi kunne i går berette, at den engelske regeringsledelse er stærkt fortørnede over, at Østrig og Preussen ikke vil give Danmark frist til at trække forfatningen tilbage på lovlig vis. For tiden er den engelske utilfredshed altså helt rettet mod de tyske magter, og noget tyder endog på, at Danmark kan vente hjælp. Den engelske avis Morning Post regnes normalt for et talerør for regeringen, og her kan man i dag læse følgende opløftende analyse:

Lige saa sikkert som Tyskerne gaar over Ejderen, lige saa sikkert vil de komme til at staa overfor engelske Vaaben. Lige saa sikkert vil de straks efter se franske Soldater bevæge sig mod Rhinen og italienske Styrker ved Venezias Grænser.

Lad os håbe, det er korrekt, og at Europa ikke vil se passivt til, mens et lille land overfaldes.

One comment

  1. Thomas Gudmundsen · · Svar

    2. Februar 1864 møder de i hvertfald 1. bataljon af 18. Regiment og begge bataljoner af 3. Regiment, der tildeler dem et svidende nederlag ved Mysunde, som selv østrigerne i 1866 og i særdeleshed franskmændene i 1870 må misunde os! 1864 starter med dansk sejr!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: