31. jan. 1864: Tegninger af de danske stillinger er nået København


Danske soldater vogter grænsen mellem Slesvig og Holsten

Danske soldater vogter grænsen mellem Slesvig og Holsten

Ugeavisen Illustreret Tidende, der ikke overraskende udmærker sig ved at være illustreret, bringer i dagens udgave to tegninger, der giver et billede af forholdene og stemningen blandt de danske soldater, der er udstationeret ved grænsen mellem Slesvig og Holsten.

Det første billede viser, hvor tæt de danske og tyske tropper står på hinanden i denne tid, hvor den militære konfrontation synes at være lige om hjørnet. Man ser jernbanebroen i Rendsborg, der markerer grænsen mellem Slesvig og Holsten. På den nordlige side står danske soldater, mens tyske soldater holder vagt ved sydsiden.

Illustreret Tidende ledsager det andet billede med teksten: ”Helten er Intet uden Mad og Drikke”. Og billedet viser da også de forhold, som soldaterne laver mad under ved fronten. Det er ikke ligefrem et ”velkonstrueret Kjøkken”, som Illustreret Tidende bemærker, men mandskabet tager, ifølge avisen, ”med Glæde til Takke med et improviseret Feldtkjøkken”.

18640131IT(2)

Et dansk feltkøkken

One comment

  1. Anonym · · Svar

    Jeg har en forespørgsel. Hade håbet på at kunne skrive en mail – men det synes ikke at kunne lade sig gøre. En soldat fra 3de Batteri nr. 132, som i juli 1864 befandt sig Nordjylland, Kan man finde ud af hvor dette batteri stammer fra?

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: