2. feb. 1864: Heftige kampe ved Mysunde ved Sliens sydbred! Går fjenden over, kan Dannevirke trues


Mysunde

Kort over Mysundeområdet fra 1848. På kortet kan ses Mysundes vigtige placering som overgangspunkt over Slien, som ligger øst for selve Dannevirkestillingen.

Krigens første dag bød kun på meget begrænsede kampe med få sårede og ingen døde. I dag går det imidlertid anderledes hårdt for sig! Det 1. preussiske korps rykker med to infanteridivisioner frem mod Kokkendorf på den østlige del af fronten. Planen er, at preusserne i morgen vil forsøg at indtage Mysunde, da der her er mulighed for at krydse fjorden Slien og derved omgå Dannevirkestillingen.

Da den preussiske øverstkommanderende prins Friedrich Carl opdager, at danskerne har rømmet Kokkendorf, beslutter han at rykke frem mod Mysunde allerede i dag. Der har her til formiddag været hårde kampe mellem de danske og preussiske fortropper, og danskerne har trukket sig tilbage til skanserne ved Mysunde. Preusserne har nu bragt det tunge artilleri frem og begynder her kl. 12.45 en heftig beskydning af den danske stilling. Ilden besvares fra dansk side, og kanonduellen er hård, men en kraftig tåge går dog ud over træfsikkerheden på begge sider.

Falder Mysunde allerede på krigens anden dag, varsler det ilde for Dannevirkestillingen.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: