6. feb. 1864: Hovedstyrken er nået Flensborg, men hårde kampe ved Sankelmark. Monrad bakker op om hærledelsen


ffff

Tilbagetogets hårdeste kampe har fundet sted ved Sankelmark. Samtidigt træsnit fra Illustreret Tidende.

I går aftes påbegyndte den danske hær tilbagetrækningen fra Dannevirke, og her til morgen opdagede de østrigske styrker rømningen og satte efter. I løbet af formiddagen nåede den danske hovedstyrke Flensborg, men den bageste danske division, der skulle dække tilbagetoget, har haft flere småtræfninger med østrigske kavaleripatruljer. Her kl. 15.30 kommer det til særligt hårde kampe ved Sankelmark, hvor to danske regimenter har taget opstilling for at bremse den østrigske fremrykning. De danske tropper kæmper tappert, men er dog yderst udmattede.

Efter halvanden times hård kamp tvinges danskerne tilbage, af to østrigske brigader, der også har medbragt artilleri. De østrigske tropper er dog også mærkede af kampen og opgiver i første omgang at optage forfølgelsen. Kampene har kostet store tab på begge sider. 40 danske er døde, 77 er sårede, og mere end 600 mand er taget til fange. På den østrigske side er knap 100 døde, mens godt 300 er sårede. Tilbagetoget kan herefter fortsætte, og de sidste danske tropper forventes at ankomme til Flensborg i løbet af aftenen.

Vi berettede tidligere, at krigsminister Lundbye reagerede med fordømmelse på nyheden om, at Dannevirke blev rømmet. Konseilspræsident D.G. Monrad er dog til stede i Flensborg, da han er på vej retur til København fra Slesvig. Her til formiddag er han mødtes med general de Meza, og Monrad udtaler her sin fulde forståelse for tilbagetrækningen.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: