11. feb. 1864: Statsråd i København: Krigen skal fortsættes med den størst mulige kraft!


Konsejlspræsident D. G. Monrad er tilbage i København og det lykkes ham til en vis grad at lægge en dæmper på stemningen.

Konseilspræsident D.G. Monrad opstiller i statsrådet alternativerne: forhandling om fred eller fortsat modstand. Han er afgjort for det sidste, og statsrådet bakker op om beslutningen.

De danske tropper er trængt tilbage til Dybbølstillingen, og fjenden har stort set frit spil i Slesvig. Alligevel beslutter et statsråd mellem kongen og ministeriet i dag, at krigen skal fortsættes med den størst mulige kraft. Alt planlagt mandskab skal indkaldes, uddannes og trænes, og befæstningsanlægene ved Dybbøl og på Als skal styrkes hurtigst muligt. Også søkrigen, hvor Danmark er fjenden overlegen, skal styrkes mest muligt. Også fordi det er her, Danmark har de eneste muligheder for offensive operationer. Selv for de mest optimistiske står det nemlig klart, at Danmark på land indtil videre er reduceret til at forsvare sig og ikke har mulighed for at gå til modangreb.

Konseilspræsident D.G. Monrad udtaler, at det gælder om at vise udholdenhed og sætte sin lid til hjælp fra udlandet, som, han stadig mener, der er gode muligheder for at få, selvom udenrigsminister Quaade udtaler sig mere tvivlende. Der skal i morgen sendes en cirkulære-depeche til de øvrige eurpæiske magter for at bede om hjælp mod det preussisk-østrigske overgreb.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: