12. feb. 1864: Agnes Gads dagbog: tyskerne avancerer – færgen over Egernsund er tabt


krigen_1864

Kampen mellem de tyske og danske tropper fortsætter. I dag går Agnes Gads oplysninger på, at tyskerne vinder frem – i behersket tempo.

Fra Agnes Gads dagbog 12. februar 1864:

(En Soldat af 7. Regiment, med hvem Fader igaar talte nede paa Børkop Mølle, omtalte med Taknemmelighed og Glæde, den hjertelige Modtagelse og kjærlige Forplejning, som paa Tilbagemarchen var blevet Tropperne tildel i det nordlige Slesvig, navnlig i Haderslev. Det er rart at sammenholde denne Udtalelse med Annas Brev, der omtaler deres Travlhed med at faa beværtet de kjære Soldater i al Hast, og bevise dem al mulig Venlighed.

Telegram af 11. ds. fra Kjøbenhavn:
Kongen ankom hertil Klok: 6 1/2 over Korsøer og modtoges med livlige Hurraraab.

Officielt: Igaar Eftermiddags Fægtning mellem Tørvemosegaard og Ragebøl og samtidigt Patrouillefægtning ved Nybøl Kro, hvorfra Fjenden imidlertid fordreves. 2 Timers Kamp. Vi fik 5 Døde og 20 Saarede. Idag Klok. 2 melder Overkommandoen, at Fjenden har taget Færgen over Egernsund. Et Pantserskib er rekvireret. Denne sidste Meddelelse skal være meget betydningsfuld.

Ifølge Efterretninger i Hamborgs Blade er til Rendsborg indbragt 164 danske Fanger. Men de tydske have lidt ganske overordentligt ved Bustrup Affairen. Sverrig-Norge har i Wien og Berlin gjort Indsigelse mod Indrykningen i Slesvig.

Kolding er nu barikaderet mod Syd!

Agnes Gad var præstedatter og boede nær Børkop. Hendes dagbog bringes på 1864live i samarbejde med Børkop Lokalarkiv, hvor dagbogen ligger, og danmarkshistorien.dk, der udgiver dagbogen samlet på nettet.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: