17. feb. 1864: Rolf Krake sættes ind mod pontonbroen over Egernsund


    Som det tydeligt fremgår af billedet er Rolf Krake et stykke topmoderne teknologi. Spørgsmålet er så om det utrænede mandskab kan klare udfordringerne.

Som det tydeligt fremgår af billedet, er Rolf Krake et stykke topmoderne teknologi. Spørgsmålet er så, om det utrænede mandskab kan klare udfordringerne.

Den danske hær er den preussiske hær underlegen, når det kommer til træning og organisering og til dels også udstyr. Men den danske flåde er den preussiske klart overlegen, og den kontrollerer de danske farvande. Ud over de store linjeskibe har Danmark også et nyt, topmoderne panserskib i Rolf Krake, som blev leveret af Skotland for et halvt år siden. Med sin lave køl, sin pansring og sine drejelige kanontårne er Rolf Krake som skabt til at operere nær kysten som støtte for operationer til lands. Og det er også derfor, at Rolf Krake nu beordres ind i Flensborg Fjord for at angribe den pontonbro, preusserne har anlagt over Egernsund for at kunne etablere en stilling på Broager.

Rolf Krake afgik fra København mod Sønderborg den 10. februar med helt nyt og utrænet mandskab ombord. Her til aften ligger den i Sønderborg og får altså nu ordre om at angribe pontonbroen i morgen tidlig.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: