18. feb. 1864: Rolf Krake i ildduel med preussisk artilleri, men får ikke ødelagt pontonbroen


    Som det tydeligt fremgår af billedet er Rolf Krake et stykke topmoderne teknologi. Spørgsmålet er så om det utrænede mandskab kan klare udfordringerne.

Det moderne panserskib Rolf Krake har været i ilden i dag og har vist sig næsten usårligt. Desværre kunne det dog ikke ødelægge pontonbroen til Broagerland.

Det topmoderne danske panserskib Rolf Krake fik i går ordre til at ødelægge pontonbroen over Egernsund, som preussiske tropper bruger til at besætte Broagerland. Fra Broager og Broagerland kan det langtrækkende preussiske artilleri beskyde Dybbølstillingen.

Her til formiddag har Rolf Krake været i hård ildkamp med de preussiske batterier, der beskytter pontonbroen. 264 skud er affyret mod Rolf Krake, og 66 af dem har ramt. Trods dette har skibet kun fået mindre skader, og kun tre mand fra besætningen er lettere såret. Ildkampen viser med al ønskelig tydelighed, at de nye panserskibe er slagkraftige våben, som er meget svære at skade. Selvom Rolf Krake kan gå tæt ind til kysten, stikker det dog alligevel for dybt til at kunne komme på skudhold af pontonbroen, som den ikke formår at ødelægge.

Rolf Krake har altså vist sit værd, men den preussiske overgang til Broagerland kan fortsætte.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: