19. feb. 1864: England til Danmark: Jamen Slesvig er jo slet ikke i fare …


Preussen og Østrig har erklæret, at deres militæraktion kun gælder Slesvig. Men nu da Dannevirke er faldet melder spørgsmålet sig, om de kunne finde på at overskride grænsen til selve kongeriget

England holder fast i, at Østrig og Preussen har erklæret, at de kun vil besætte Slesvig for at gennemtvinge deres krav

Den 12. februar sendte Danmark depecher ud til de europæiske stormagter for at bede om støtte mod det overgreb, man var udsat for. Over for England og Frankrig fremhævedes det også, at de to lande i 1720 havde garanteret den danske besiddelse af Slesvig.

England har givet sig god tid til at tygge over svaret, da man nødigt vil lyde, som om man ikke står ved sine forpligtelser, men på den anden side har man heller ikke har lyst til at gribe ind uden støtte fra Frankrig. Nu har England imidlertid fundet formlen og kan svare Danmark. I det engelske svar på den danske henvendelse lyder det simpelthen, at Preussen og Østrig jo har erklæret, at de er bundet af Londontraktaten, og at de kun ønsker at besætte Slesvig for at gennemtvinge 1851-52-aftalerne. Så – lyder den engelske konklusion – den danske konges besiddelse af Slesvig er jo ikke i fare, og garantierne fra 1720 er derfor ikke relevante.

Svaret kommer samtidig med, at nyheden om, at Preussen og Østrig er gået over grænsen til kongeriget, spredes over hele Europa.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: