20. feb. 1864: England kalder flådestyrker fra Middelhavet hjem, efter nyheden om at Preussen er gået over grænsen


Danskernes fortsatte modstand mod ethvert engelsk tiltag, har nu belastet forholdet kraftigt til det der måske er verdens pt. stærkeste militærmagt.

Dronning Victoria er generelt ikke Danmark venligt stemt, men nyheden om, at Preussen har overskredet grænsen til kongeriget, gør selv hende bekymret

Nyheden om, at preussiske styrker er gået over grænsen til kongeriget og har besat Slesvig, spredes hurtigt over hele Europa. De fleste steder skaber det stærk bekymring, fordi Preussen og Østrig hidtil har hævdet kun at ville besætte Slesvig.

I England gør nyheden stort indtryk, og man overvejer nu, hvorledes man kan gribe ind. På et kabinetsmøde i dag besluttes det at kalde kanalflåden hjem fra portugisisk farvand, så den eventuelt kan sendes til København for at beskytte Fyn og Sjælland. Selv dronning Victoria, der hidtil har haft megen sympati for de tyske synspunkter, er nu bekymret og mener også, at man skal protestere i Wien og Berlin.

Både Frankrig og England giver også udtryk for deres bekymring over for Preussen og Østrig. Den engelske gesandt i Berlin siger til Bismarck, at England ser med stor alvor på grænseoverskridelsen, og den franske udenrigsminister beder om oplysninger om, hvorvidt tropperne vil blive trukket tilbage igen.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: