23. feb. 1864: England foreslår international konference til løsning af stridighederne


Den engelske udenrigsminister lord Russell vil egentlig gerne hjælpe Danmark. Han vil bare lige have Frankrig med også.

Trods sine 71 år er den engelske udenrigsminister lord Russell utrættelig, når det kommer til at finde på nye diplomatiske løsningsmodeller. Problemet er dog altid, at han ikke har opbakning til at sætte magt bag forslagene.

Siden perioden op til krigsudbruddet har forslaget om en international konference cirkuleret som en mulighed for at løse stridighederne mellem Danmark og de tyske magter. De forskellige forslag er dog altid strandet på modvilje fra enten den ene eller begge parterne, der ikke kan enes om et eventuelt grundlag. Efter krigsudbruddet den 1. februar har det heller ikke været muligt at fremme forslaget. Før en våbenstilstand og en konference vil Bismarck have Danmark til at rømme både Dybbølstillingen OG Als. Danmark vil derimod have Preussen og Østrig til at rømme Slesvig.

Nu fremsætter England imidlertid for egen regning forslag om, at man kan holde en konference uden først at nå til enighed om en våbenstilstand, der altså først vil skulle drøftes på konferencen. Bismarck har også selv været inde på dette som en mulighed. De engelske gesandter bliver i dag instrueret i at stille forslaget i Berlin, Wien og København.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: