28. feb. 1864: Officiel meddelelse om de Mezas fratrædelse. General Gerlach bliver ny kommanderende general


Generalløjtnant Georg Gerlach er den danske hærs nye øverstbefalende. Gerlach har hidtil stået i spidsen for 1. division, men er altså nu rykket op i Superligaen

Generalløjtnant Georg Gerlach er den danske hærs nye øverstbefalende. Gerlach har hidtil stået i spidsen for 1. division, men er altså nu rykket op i Superligaen.

Forleden pressede D.G. Monrads ministerium med krigsminister Lundbye i spidsen kong Christian 9. til at afskedige general de Meza som øverstbefalende for hæren. I dag kommer den officielle meddelelse fra kongen, hvor han slår fast, at den eneste grund til afskedigelsen er ønsket fra ministeriet.

Til ny øverstkommanderende udnævnes chefen for 1. division, generalløjtnant Gerlach. Generalløjtnant Lüttichau, der har været fungerende chef for hæren under de Mezas fravær, udnævnes til chef for artilleriet. Krigen har nu varet fire uger, og i tre af disse har den øverstkommanderende for hæren siddet i København for at afgive beretning. Men nu har den danske hær altså atter en øverstbefalende ved fronten.

One comment

  1. Thomas Gudmundsen · · Svar

    Helten fra Isted, hvor hans 3. Forstærkningsbataljon forhindrede holstenerne i at bryde igennem det danske centrum – En populær leder, afholdt af de fleste soldater. Men egner denne tidligere bataljonskommandør sig mon også som korpskommandør og til at fastlægge en overordnet strategi ?

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: