2. mar. 1864: Problemer med sydslesvigerne i hæren. Antallet af desertører stiger


Broager syd for Dybbøl er et oplagt område for preusserne til deres langtrækkende kanoner

Sydslesvigerne i den danske hær er blevet et problem, da de i stigende grad smutter fra jobbet når muligheden byder sig

I en sammensat stat som den danske, der består af både danske og tyske dele, kan det være vanskeligt at holde sammen på hæren. Lige fra starten har det stået klart for den danske overkommando, at man ikke kunne forvente sig meget af de regimenter, der bestod af soldater fra Holsten. I dag har man taget den fulde konsekvens af dette, og krigsministeriet har meddelt, at det holstenske mandskab hjemsendes.

Imidlertid er der også stigende problemer med soldater fra Sydslesvig. Ikke mindst dem, der står ved Dybbøl. Her er det særligt 10. 0g 12. regiment fra 2. division, der volder vanskeligheder. Alene natten mellem den 25. og 26. februar var der 23 mand, der deserterede, mens 12. regiment havde forposttjeneste. Ud over at det er et problem med de manglende soldater, er det også et stort problem, at det preussiske 1. korps, der belejrer Dybbøl, via desertørerne altid er velinformeret om de danske stillingers sammensætning.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: