4. mar. 1864: Fædrelandet til den danske hærledelse: Gør dog modstand!


dd

Den tyske hær har for nogle uger siden krydset grænsen til Nørrejylland og besat Kolding. Den nationalliberale avis Fædrelandet er uforstående over for den danske hærs manglende modstand.

Den 18. februar rykkede de preussiske tropper – nærmest ved et uheld – ind i kongeriget og besatte Kolding. Siden har både Preussen og Østrig forsikret om, at man ikke vil rykke længere op i Jylland. Dog har der næsten dagligt være mindre tyske patruljer nord for Kolding, hvilket har udmøntet sig i adskillige tab af danske soldater, der ifølge den nationalliberale avis Fædrelandet til stadighed (!) har formået at være uforberedte på de tyske fremrykninger. Det er dog for nyligt lykkedes at tilfangetage en sådan tysk patrulje på ca. 30 mand. Dette er dog langt fra nok ifølge Fædrelandet, der i dagens udgave for det første harcelerer over generalløjtnant Hegermann-Lindencrones, der udviste manglende format ved at opgive Kolding for let. Og for det andet over, at den danske hær stiltiende accepterer de tyske troppers tilstedeværelse i Nørrejylland.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: