4. mar. 1864: Krigsministeriet angriber fjenden uden om overkommandoen. Vil selv iværksætte angreb på Holsten!


Krigsminister (fra august 1863) Christen Carl Lundbye.

Krigsminister Christen Carl Lundbye er så utilfreds med den passive krigsførelse, at han nu iværksætter sit eget angreb på Holsten

Stemningen mellem det danske krigsministerium og den danske overkommando er ikke god, selv ikke efter at de Meza blev afsat. Krigsministeriet ønsker en mere aktiv krigsførelse, både af hensyn til de øvrige internationale magter, men også af hensyn til den danske offentlighed. Her presser særligt den nationalliberale presse på for en mere aktiv optræden. Den militære overkommando mener imidlertid, at de danske kræfter ikke på nogen måde rækker til en offensiv optræden, der kunne have mulighed for at lykkes.

Krigsministeriet lægger imildlertid så stor vægt på offensive aktioner, at de i dag iværksætter et selvstændigt angreb på det besatte Holsten! I et telegram her til eftermiddag får den militære overkommando, som sidder i Sønderborg, at vide, at krigsministeriet har sendt to skibe af sted fra København med to kompagnier af garden. De skal landsættes ved Hohwacht i Holsten og skal derefter søges landsat andre steder også.

På 1864live vil vi med stor spænding følge denne overraskende og massive danske modoffensiv, der truer med ganske at afskære de tre fjendtlige hærkorps og derved levere fjenden et dødsstød.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: