6. mar. 1864: Regimenterne rykkes rundt for at undgå flere desertioner i den danske hær


Preussen og Østrig har erklæret, at deres militæraktion kun gælder Slesvig. Men nu da Dannevirke er faldet melder spørgsmålet sig, om de kunne finde på at overskride grænsen til selve kongeriget

Den danske hær har et problem med soldaterne fra Sydslesvig. Mange af dem er stukket af, ikke mindst fordi preusserne ikke betragter dem som krigsfanger, men lader dem tage hjem.

Siden slutningen af februar har der været et stigende problem med desertioner i den danske hær. Det drejer sig først og fremmest om de regimenter, der består af slesvigere, og særligt sydslesvigerne er et stort problem. 12. regiment er særligt hårdt ramt, og det flyttes derfor i dag fra Dybbølstillingen til det nordlige Als, hvor soldaterne har færre muligheder for at stikke af. Samtidig rykkes et nyt regiment ned til Dybbølstillingen fra Jylland. Nye forsyninger af friske tropper til regimenterne gør også, at man i stigende grad kan samle sydslesvigerne i særlige afdelinger, som ikke placeres i forreste linje, men i stedet sættes i arbejdstjeneste.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: