7. mar. 1864: Bismarck giver meddelelse om, at man nu vil rykke ind i Jylland


Bismarcks linje har vundet, og kravet til Danmark er nu, at tilbagekalde Novemberforfatningen.

Bismarck meddeler i dag de øvrige stormagter, at man nu vil gå ind i kongeriget

Den 5. marts enedes Østrig og Preussen om, at man nu ville udvide krigsførelsen og gå ind i Jylland. Hidtil har operationerne været begrænset til hertugdømmet Slesvig, når der ses bort fra den uautoriserede besættelse af Kolding den 18. februar. Men nu vil man altså udvide krigen til det egentlige danske kongerige.

Bismarck sender i dag meddelelse rundt til de europæiske hoffer om, at Østrig og Preussen nu vil udvide deres aktion. Det vil så være et åbent spørgsmål, hvor kraftigt disse vil reagere. Ved at gå ud over Slesvig får Preussen og Østrig svært ved at fastholde, at de alene ønsker at gennemtrumfe aftalerne fra 1851-52. På den anden side hjælper det dem måske, at de allerede har overskredet grænsen tidligere, uden at det kom til de store protester fra de øvrige stormagter.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: