15. mar. 1864: 463 kanonskud mod Dybbøl på tre timer! Belejringen er begyndt


Broager syd for Dybbøl er et oplagt område for preusserne til deres langtrækkende kanoner

De langtrækkende preussiske kanoner kan skyde over Vemmingbund og ramme både Dybbølstillingen og Sønderborg

Det preussiske 1. korps har fået til opgave at indtage Dybbølstillingen ved en belejring, og forberedelserne er ved at være tilendebragt. Først sikrede man sig forpostterrænet foran stillingen, og så sikrede man sig positioner på Broagerland, hvorfra man kunne beskyde stillingen. Efter nogle prøveskud forleden er man nu klar, og det langtrækkende preussiske artilleri kan begynde bombardementet af Dybbølstillingen.

På grund af tæt dis starter beskydningen først kl. 11 til formiddag, men på blot tre timer fra kl. 11 til kl. 14 affyres intet mindre end 463 skud mod Dybbølskanserne og Sønderborg by. 15 skud rammer Sønderborg, hvor de dog kun gør ringe skade. Værre med Dybbølstillingen, hvor skuddene forårsager betydelig skade. En fuldtræffer viser også, at de danske blokhuse til soldaterne ikke yder en tilstrækkelig beskyttelse. En sekondløjtnant bliver dræbt, og tre menige såret.

De danske batterier søger at besvare ilden, men indstiller snart skydningen, da man på grund af tågen ikke kan se, hvad – og om – man rammer.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: