16. mar. 1864: Ny kraftig ild mod Dybbøl fører til svære danske tab


Dybbol_Skanse

De danske skanser ved Dybbøl er under kraftig fjendtlig beskydning

I går påbegyndte det 1. preussiske korps belejringen af Dybbøl ved at indlede et bombardement af skanserne i Dybbølstillingen, og i dag går det løs igen!

I alt affyres 595 skud i et bombardement, der varer fra kl. 10 til kl. 15. Det er hovedsageligt skanse nr. 1, 2 og 4, der må stå for skud, og både selve skanserne og de bagvedliggende områder og barakbygninger lider en del skader. Værst går det ud over skanse 1, hvor en granat går lige igennem et blokhus med katastrofale konsekvenser. Alene ved dette skud dræbes to danske officerer og 10 menige. Herudover er der 9 andre døde i de øvrige dele af Dybbølstillingen. Episoden viser som i går, at de blokhuse, hvor soldaterne skal opholde sig, ikke er tilstrækkeligt sikrede. Og man begynder en nødtørftig forstærkning af husene i stillingen ved at dække de mest udsatte steder til med jord.

Af de danske skanser er det kun skanse 2, der ligger tæt nok på til at kunne besvare ilden, og herfra affyres i alt 36 skud. Foruden bombardementet foretager preusserne også fremstød mod de resterende danske forposter, og Ragebøl skov falder i fjendens hænder.

4. division påbegynder overfarten til Mors

I den anden ende af landet har general Hegermanns 4. division nu i et par dage ventet på ordentlige vejrforhold til at begynde udskibningen til Mors. Her håber Hegermann på at kunne få mulighed for at reorganisere sine styrker og sit kavaleri uden at blive truet af fjenden. Heldigvis er fjenden ikke rykket så hurtigt frem som frygtet, og i dag er vejret tilstrækkeligt godt til, at Hegermann kan påbegynde overgangen.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: