18. mar. 1864: Nyt fra Dybbøl – danskerne søger at få fjenden til at beskyde skanse 2


skanserneDe preussiske batterier, der er under opstilling syd for Vemmingbund er en stor trussel mod Dybbølstillingen. Ikke mindst fordi de kraftige riflede preussiske kanoner er de danske kanoner overlegne. De første par dages beskydning har da også allerede medført betydelige skader på de sydligste af de danske skanser. Fra dansk side beslutter man derfor, at man vil søge at få fjenden til at koncentrere sin ild om skanse 2. Det skyldes, at fjenden allerede er begyndt at koncentrere sin ild her, samt at skanse 2 vurderes at være bedre egnet end flere af de øvrige skanser til at modtage den fjendtlige ild. Der gives derfor ordre om, at de øvrige skanser kun skal besvare den fjendtlige ild i begrænset omfang. Begynder fjenden at koncentrere sin ild om de andre skanser, der er inden for skudvidde, skal skanse 2 åbne ild for at lokke den fjendtlige ild tilbage hertil.

I dag bliver dog en relativt rolig dag ved Dybbøl. Det skyldes dels, at preusserne stadig er igang med at opstille skyts, dels at der endnu ikke er bragt tilstrækkelig ammunition op til de preussiske batterier. Med den preussiske effektivitet i hukommelsen er der dog desværre ingen grund til at tro, at dette problem ikke vil blive løst snarest. De preussiske batterier på Broagerland afgiver i dag 232 skud, som hovedsageligt rettes mod skanse 2. Danskerne besvarer ilden med 39 skud fra skanse 2 og enkelte skud fra skanse 1 og 4. Kun en enkelt dansk soldat er blevet såret i dag, men der indgås en kortvarig våbenhvile her kl. 17.30, så man kan opsamle sårede og faldne fra gårsdagens kampe foran Dybbølstillingen, hvor preusserne trængte de danske forpoststillinger yderligere tilbage.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: