21. mar. 1864: England indbyder til konference i London, som skal løse stridsspørgsmålene


Den engelske udenrigsminister lord Russell vil egentlig gerne hjælpe Danmark. Han vil bare lige have Frankrig med også.

Den engelske udenrigsminister lord Russell har nu indbudt til en konference. Men hvad den skal handle om, er stadig uvist.

Fra engelsk side har man bogstaveligt talt i årevis søgt at mægle i den dansk-tyske konflikt, og nu ser det endelig ud til, at man har lidt held med sig. I hvert fald mener den engelske udenrigsminister, at man er kommet så langt, at han i dag indbyder de krigsførende parter og de øvrige underskrivere af Londontraktaten til en konference i London, der skal løse stridsspørgsmålene.

Den engelske udenrigsminister lord Russell har imidlertid valgt at overse, at der endnu ikke er fundet enighed om, hvad konferencens grundlag skal være. På dansk side insisterer man på, at eftersom Østrig og Preussen er gået i krig på baggrund af 1851-52-aftalerne, må det også være disse, der skal være grundlag for konferencen. Det vil nemlig betyde, at konferencen ikke kommer til at handle om, hvorvidt Danmark fortsat skal besidde Slesvig og Holsten, men om hvorledes forholdene mellem de forskellige dele af riget skal ordnes. Fra preussisk og østrigsk side insisterer man imidlertid på, at man på konferencen kan gå ud over dette grundlag. Og man har allerede nævnt en personalunion med et samlet Slesvig-Holsten som et minimumskrav fra tysk side.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: