21. mar. 1864: Ved Fredericia frygter man et tysk stormangreb. Ved Dybbøl har man haft en rolig dag


Fredericia med fæstningen som den så ud år 1900.

Fredericia med fæstningen som den så ud år 1900

Af de fire danske divisioner (som hver er på mellem 5.000 og 10.000 mand) er 1. og 2. divison placeret i Dybbølstillingen og på Als, mens 3. division forsvarer Fredericiastillingen. 4. division er trukket nordpå til Mors.

Særligt 3. division ved Fredericia har en urolig dag, da man her frygter et preussisk stormangreb. Det preussiske 2. korps har i går trængt de danske forposter tilbage, og Fredericiastillingen har været under svær beskydning. Beskydningen fortsættes i dag, og i selve Fredericia formes to nye bataljoner, som skal fungere som specialreserve i tilfælde af et angreb. Dagens beskydning har kostet 3 døde danske soldater og 13 sårede. I selve Fredericia by er en mand og et barn døde som følge af bombardementet, og 4 er sårede.

De danske soldater i Dybbølstillingen har imidertid haft en rolig dag i dag, da de preussiske styrker stadig ikke har fået ført tilstrækkelig ammunition frem til batterierne på Broagerland. Kun 107 skud er blevet afskudt mod skanse 2 og skanse 4, og der meldes hverken om døde eller sårede på dansk side. Det er endog i nat lykkedes at udbedre en del af skaderne på skanserne, som er blevet forstærket med over 1000 sandsække.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: