22. mar. 1864: Agnes Gads dagbog: Rygter om et stort preussisk angreb


Ved Gauerslund

Ved Gaurslund har man også hørt rygterne om et stort angreb på kongen af Preussens fødselsdag

Fra Agnes Gads dagbog 22. marts 1864:

Det er idag den preussiske Konge’s Fødselsdag, og man har mént, der af Fjenden vilde gjøres voldsommere Angreb end nogensinde idag (?) Nu drog vor Indkvartering til Andkjær: Das Kønigliche Potsdammer Garden-Husaren Regiment, 2. Division. Ikke 5 Minutter efter meldtes Preussisk Infanteri, som nu er begyndt at komme. Kaffe og Smørrebrød er bestilt til omtrent 60 Mand. Det er dog forskrækkeligt med den stakkels Mand i Skjærup, som ikke kan faa sin Moder begravet. Han har nemlig lovet den gl. Kone, at hun skulde blive jordet paa Vejlby Kirkegaard, og var ogsaa forleden paa Veje med hende, men blev tilbagevist af Forposterne. Liget er nu indsat i Skjærup Kirke og maa nu vist omsider begraves, til Folkenes store Sorg. Der kom Peder Rugballe med et lille Brev fra Fru Jacobsen; de have endnu værre Roderi end vi og ere hél medtagne af Natteuro o.s.v.

Agnes Gad var præstedatter og boede nær Børkop. Hendes dagbog bringes på 1864live i samarbejde med Børkop Lokalarkiv, hvor dagbogen ligger, og danmarkshistorien.dk, der udgiver dagbogen samlet på nettet.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: