24. mar. 1864: Frankrig søsætter skandaløs idé! Lad befolkningen selv bestemme!! I England er man ganske fortørnede


Den engelske premiereminister Lord Palmerston mener de tyske magter får en europæisk krig på halsen, hvis de går ind i Slesvig

Den engelske premierminister lord Palmerston mener ikke, at man kan overlade internationale grænsedragninger til “sognemøder”

For et par dage sendte England indbydelse til en konference mellem de stridende parter og de europæiske stormagter. Endnu er der dog ikke enighed om konferencens grundlag. Heller ikke blandt de neutrale stormagter. Fra engelsk side har man blandt andet rykket Frankrig og bedt landet melde klart ud, da det vil have værdi for Danmark at vide, hvor Frankrig står før en konference. Den franske udenrigsminister Drouyn de Lhuys har derfor sendt en depeche til London, hvor han redegør for den herskende stemning i Paris: Frankrig har fra gammel tid sympati for Danmark, men mener på den anden side, at den tyske modvilje mod Londontraktaten er forståelig. Den franske udenrigsminister peger på, at konflikten jo i virkeligheden drejer sig om, at der er modsætninger mellem to nationaliteter i hertugdømmerne. Måske skulle man lægge befolkningens ønsker til grund for en ordning?

I England er man med rette bestyrtet over den revolutionære franske tankegang. Den engelske premierminister lord Palmerston svarer, at man dermed ville “knæsætte et helt nyt Princip, hvis fremmede Magter gik imellem en Suveræn og hans Undersaatter og bad dem om at afgøre deres politiske Stilling paa Sognemøder”. Den engelske udenrigsminister lord Russell peger også på det rent praktiske problem, at den slags kun meget vanskeligt lader sig afklare, når både Slesvig og Holsten er besat af preussiske og østrigske tropper.

Nyt fra fronterne

Som i går har det været en rolig dag ved fronterne, som er præget af, at fjenden er ved at omrokere sine styrker. Ved Dybbøl er der kun affyret 62 skud fra preussisk side, hovedsageligt mod skanse 2. På dansk side er der 3 døde og 3 sårede. I Nordjylland står general Hegermanns 4. division stadig på Mors, men han har dannet et strejfkorps, der er sendt sydpå de sidste dage, og som nu er samlet i Viborg. Korpset skal dække så meget af området som muligt og søge at hindre fjendens bevægelsesfrihed i området.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: