26. mar. 1864: England foreslår, at konferencen starter 12. april. Kongen besøger tropperne i Fredericia


Christian 9. (1818-1906), konge af Danmark fra 1863 til 1906. Han fik tilnavnet 'Europas svigerfar', idet fire af hans børn kom til at sidde på europæiske troner. (Foto fra ca. 1868)

Christian 9. besøger de danske tropper ved Fredericia. Samtidig er der nu tegn på, at den engelske konference muligvis falder på plads. Endnu er der dog uenighed om grundlaget for forhandlingerne.

De engelske tanker om at samle de krigsførende parter til en konference i London sammen med de europæiske stormagter ser ud til muligvis at kunne lykkes. Et stort problem for en konference er dog, at Danmark og de tyske magter stadig er uenige om, hvad konferencens grundlag skal være, men den engelske udenrigsminister lord Russell håber, at dette kan løses på selve konferencen. Derfor sender lord Russell da også en depeche af sted i dag til de krigsførende parter og de øvrige stormagter, hvor han foreslår, at konferencen i London påbegyndes den 12. april 1864.

Preussens ministerpræsident von Bismarck reagerer med det samme og meddeler England, at han ikke kan svare endeligt på datoforslaget, før han kender de øvrige magters holdninger. Kort herefter sender Bismarck en cirkulæredepeche til alle de tyske hoffer, hvor han slår fast, at hverken Preussen eller Østrig har anerkendt, at aftalerne fra 1851-52 skal være udgangspunkt for forhandlingerne i London. Han fastholder i stedet, at krigen har løst både Preussen, Østrig og Det Tyske Forbund for alle tidligere forpligtelser. Selvom det således ser ud, som om parterne muligvis kan samles i London, står Danmark og de tyske magter stadig meget langt fra hinanden.

Fra fronten:

Til forskel fra de seneste dage har der været kraftigere beskydning af Dybbølstillingen i dag. 311 skud er affyret fra Broagerland, primært mod skanse 2, hvor blokhuset i skansen to gange bryder i brand. Fra dansk side er der også affyret skud mod området øst for Dybbøl kirke, hvor man har observeret fjendtlige styrker i arbejde. 3 danske soldater er blevet såret i dag.

I Frederica har der de seneste dage været mere ro, men i dag er der fest, da stillingen får besøg af kong Christian 9. og krigsminister Lundbye, der er på rundrejse til de danske tropper. Kongen ankom i går aftes og har i dag besøgt flere af posterne i Fredericiastillingen. Han forlader Fredericia igen her til aften for at drage til Mors, hvor han skal besøge general Hegermanns 4. division.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: