27. mar. 1864: Preusserne planlægger angreb på Dybbølstillingen i morgen tidlig!


Det indre af den danske Skanse IV. I baggrunden ses skansens blokhus, som er svært beskadiget. I baggrunden til venstre ses to danske 84-pundige glatløbede kanoner (C. Junod).

De danske skanser i Dybbølstillingen har fået svære skader af den fjendtlige ild

Den preussiske hær har endnu ikke besluttet sig endeligt for sin hovedstrategi over for Dybbølstillingen, og man planlægger derfor stadig både en storm på stillingen og en overgang til Als for at omgå stillingen og erobre dens bagland. Tidligere har man hældet til den anskuelse, at overgangen til Als skulle ske, før man anlagde de skyttegrave foran stillingen, som skulle bruges til den endelig storm, men nu har man atter skiftet standpunkt og vil begynde anlægget af stormpositioner før overgangen til Als.

Her til aften giver generalløjtnant Manstein derfor ordre til, at der i de tidlige morgentimer skal foretages et overraskelsesangreb på Dybbølstillingens tilbageværende danske forposter. To preussiske regimenter med i alt seks bataljoner skal sættes ind i angrebet, som, man planlægger, skal presse de danske forposter 300 meter tilbage, så preusserne får fred til at anlægge nye skyttegrave til den endelig storm på stillingen. Angrebet skal ske uden indledende artilleribeskydning for at opnå den størst mulige overraskelseseffekt.

Herudover har der i dag atter været kraftig ild mod Dybbøl fra Broagerbatterierne. I alt er affyret 345 skud, og selvom der kun er én såret på dansk side, har skanse 2 atter fået svære skader af ilden. Blokhuset brød endnu engang i brand, og de danske soldater har haft travlt med at dække krudtmagasinet med jord, så det ikke også skulle bryde i brand.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: