30. mar. 1864: Fra Dybbølstillingen observeres arbejdet med nye preussiske skyttegrave


Dybbølstillingen. På kortet kan man se, hvad preusserne sandsynligvis har i tankerne.

Dybbølstillingen. På kortet kan man se, hvad preusserne sandsynligvis har i tankerne.

Det preussiske angreb den 28. marts havde til formål at rydde forterrænet foran Dybbølstillingen, så man kunne begynde at anlægge det skyttegravssystem, der skulles bruges til en storm på Dybbøl. Men selvom angrebet blev slået tilbage af energiske danske modangreb, er preusserne alligevel gået i gang med anlægget.

Her til morgen kan de danske styrker i Dybbølstillingen se den første “parallel”, som preusserne har gjort færdig i nat. Skyttegraven går parallelt med Dybbølstillingen fra syd til nord, og ligger ca. 1000 meter fra de forreste skanser. Det må forventes, at preusserne nu vil arbejde på nye skyttegrave, der går i zigzag frem mod skanserne. Sådanne skyttegrave, der går frem mod en belejret stilling, må nemlig ikke være lige, da det gør det lettere at skyde direkte ned i dem.

Bortset fra at danskerne nu kan følge med i det nye spændende preussiske gravearbejde, er det en relativt rolig dag i Dybbølstillingen. Broagerbatterierne affyrer 146 skud mod Dybbølstillingen, som besvares af 80 skud fra de danske kanoner. Der er to sårede på dansk side.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: