31. mar. 1864: Preussen genoptager planen om overgang til Als


Preusserne har planer om, at omgå Dybbølstillingen via en overgang til Als ved Ballegaard

Preusserne har planer om at omgå Dybbølstillingen via en overgang til Als ved Ballegaard

Planen om at omgå Dybbølstillingen ved en overgang til Als har et stykke tid været under overvejelse i den preussiske hærledelse. Og efter at det forleden så ud til, at planen var skrinlagt, er den nu taget frem igen. Den øverstkommanderende for 1. korps, prins Friedrich Carl, får i dag den preussiske konges tilladelse til at forsøge en overgang, selvom den ikke kan støttes af den preussiske flåde. Det fornødne materiel er allerede samlet nær det planlagte overgangssted ved Ballegaard, så det kan hurtigt føres ned til kysten. Preusserne har samlet både og pontonfartøjer nok til, at 1600 mand kan overføres på én gang. Er vejret godt, vil de næste 1600 kunne overføres kun to timer senere.

Tidspunktet for angrebet er blevet fastsat til om morgenen den 2. april.

Samtidig med overgangsplanerne er preusserne også i gang med at anlægge skyttegrave foran Dybbølstillingen, der kan benyttes til et stormangreb. Der er i dag affyret 146 skud mod Dybbøl, som har kostet to sårede på dansk side.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: