1. apr. 1864: Preussen klar til landgangsforsøg på Als. Fra dansk side forstærker man forsvaret


Preusserne har planer om, at omgå Dybbølstillingen via en overgang til Als ved Ballegaard

Preusserne har planer om at omgå Dybbølstillingen via en overgang til Als ved Ballegaard

Preussen er nu næsten klar til det planlagte angreb på det nordlige Als, der skal omgå Dybbølstillingen. Store styrker er samlet på Sundeved, og det forventes, at de når en størrelse på omkring 20.000 mand. Der er samlet en stor mængde mindre fartøjer til overgangen, som skal finde sted tidligt om morgenen den 2. april.

Fra dansk side har man længe været vidende om, at et overgangsforsøg ved Als fjord kunne komme på tale, og de seneste dages koncentration af småfartøjer er også blevet observeret. I hast er forsvaret af det nordlige Als blevet forstærket med en brigade fra Frederica, og man forsøger også på anden vis at gøre sig klar til det frygtede angreb. Den danske militære sagkundskab på stedet tvivler dog på, at et resolut overgangsforsøg kan forhindres, men man håber at kunne standse fjenden efter overgangen. Flere danske krigsskibe er også samlet nær Als fjord for at deltage i forsvaret.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: