4. apr. 1864: P. Laue Petersen er igen på forpost og skal arbejde i skanse 5, men stopper på grund af regn


Peter Laue Petersen i uniform 1871

Peter Laue Petersen i uniform 1871

Fra Peter Laue Petersens beretning:

Den 4.April marcherede vi igjen paa Forpost. Da laa jeg i Skansen 5, saa skulde vi arbejde om Natten, men det begyndte at regne dygtig. Saa holdt vi oppe med at arbejde. Ly var der ikke i Skansen og rundt i Skansen var der en Morads, der gik op til over Fodleddet, og det blev ved at regne. Saa krøb jeg og H. Jørgensen ind i en lille Forstue, som gik ind til Krudtkammeret. Den var ikke mere end 2 Alen i Firkant. Der laa vi og stod som vi bedst kunde. Beskyttet var vi dog for Regnen (…).

Peter Laue Petersen var soldat under krigen i 1864 og skrev løbende dagbog om sine oplevelser. Hans beretninger om disse oplevelser bringer vi her på 1864live i stil med de øvrige dag-til-dag-opdateringer. Dagbogsoptegnelserne fra 1864 afskrev Peter Laue Petersen som 67-årig i 1908 i en beretning “til et minde om mig for mine Efterkommere”, og det er denne, der i citatform udgives på 1864live.

De to første sider af Peter Laue Petersens beretning. De første linjer lyder: "Hvad jeg undertegnede har oplevet i Krigen mellem Tyskland og Danmark 1864 afskreven efter en Dagbog, som jeg havde skrevet med Blyant hver dag i Krigen, nu Boelsaftægts-mand, til et minde om mig for mine Efterkommere. Peter Laue Petersen født i Sarup 1841 den 4 de September Dagbogen faar jeg afskreven 1908 da er jeg 67 Aar gammel."

De to første sider af Peter Laue Petersens beretning. De første linjer lyder: “Hvad jeg undertegnede har oplevet i Krigen mellem Tyskland og Danmark 1864 afskreven efter en Dagbog, som jeg havde skrevet med Blyant hver dag i Krigen, nu Boelsaftægts-mand, til et minde om mig for mine Efterkommere.
Peter Laue Petersen
født i Sarup 1841 den
4 de September
Dagbogen faar jeg afskreven
1908 da er jeg 67 Aar gammel.”

De oprindelige dagbogsoptegnelser fra 1864 er gået tabt, men beretningen fra 1908, der oprindeligt er skrevet med gotisk håndskrift, findes i Lysabild Sognehistoriske Arkiv på Als. Peter Laue Petersen selv stammede fra Sarup på Als, var født den 4. september 1841 og døde i hjemmet i Sarup den 23. maj 1919.

Du kan læse mere om dagbogsberetningerne her.

8 kommentarer

 1. It’s a pity you don’t have a donate button! I’d without a
  doubt donate to this fantastic blog! I suppose for now i’ll settle for book-marking and
  adding your RSS feed to my Google account. I look forward to fresh
  updates and will talk about this site with my Facebook group.
  Talk soon!

 2. “Our customers enjoys Latrell,Inch expressed DaDa Footwear’s CEO Lavetta Willis, what individuals considered that not yet been labeled Sprewell shoes or boots might enter the market very next tumble. “The Knicks is probably not outstanding at present, but also with the pup finding New york city, he’s going to acquire a lot of recognition naturally.Inch
  Mulberry Small Daria Leather Satchel Bag Red http://www.childrensdvd.co.uk/mulberry-small-daria-leather-satchel-bag-red-p-309.html

 3. As a Result of this unique course, everyone Suggest many more are able to:
  Gray Black Louis Vuitton Purse http://www.janetjackson.eu/gray-black-louis-vuitton-purse-p-172.html

 4. Entrepreneurs financing options concept using the Free Online Glossary
  Black Yellow Louis Vuitton Mahina Leather Totes http://www.janetjackson.eu/black-yellow-louis-vuitton-mahina-leather-totes-p-116.html

 5. Mulvehill claims typically the provide endeavor intensity is required to take the very first three quarter relating to This year settling on the thing prescriptions could be commercialized. Via fall over, they considered, obtaining the is always enjoy a marketing plan by way of timeframes coupled with your desired goals.
  Contemporary Jimmy Choo Nieten Stiefel Walk Boots Camel Hot Sale http://www.discworks.co.uk/contemporary-jimmy-choo-nieten-stiefel-walk-boots-camel-hot-sale-p-236.html

 6. Close to online business, they’ve got beliefs and the husband isn’t going to caution whom hears them all. In regards to music files, he is none. In addition, justin them. Your puppy exactly doesn’t necessarily are interested in people in print.
  Ted Baker Black Adoria Leather Pencil Skirt http://www.pudgycat.co.uk/ted-baker-black-adoria-leather-pencil-skirt-p-105.html

 7. “This is often a very getting,Centimeter Varela claimed. “There’s daft we will need to are still one of the best presented top-secret inside Florida.Inch
  Ted Baker Online Maxi Dress Nude Pink Hanya Lace Sale http://www.tedbakerdressesonline.co.uk/ted-baker-online-maxi-dress-nude-pink-hanya-lace-sale

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: