4. apr. 1864: Preusserne forstærker deres artilleri ved Dybbøl, og bombardementerne fortsætter


Det preussiske bombardement af Dybbølskanserne har de seneste to døgn været voldsomt, og desværre er der ikke udsigt til, at det skal blive bedre for de danske soldater i den kommende tid. Der er indløbet meldinger om, at det preussiske krigsministerium netop har bevilget yderligere 8 riflede 24-punds kanoner og 16 riflede 12-punds kanoner til hæren. Det forventes, at de nye artillerienheder vil ankomme til fronten enten den 9. eller 10 april. I mellemtiden skal bombardementet af Dybbølstillingen fortsætte med de allerede tilstedeværende preussiske kanoner.

Dybbølstillingen. De danske skanser kan inden længe forvente endnu hårdere ild fra det preussiske artilleri, da flere kanoner sendes mod fronten.

Dybbølstillingen. De danske skanser kan inden længe forvente endnu hårdere ild fra det preussiske artilleri, da flere kanoner sendes mod fronten.

I nat beskød preusserne ellers kun skanserne sporadisk, hvor de danske soldater til gengæld arbejdede på højtryk for at udbedre skaderne på stillingen og forstærke den yderligere. Dog blev der to gange slået alarm fra dansk side på grund af preussiske patruljer, hvilket resulterede i livlig geværild fra begge sider. Særligt kl. 03.15 i morges hvor en stærk fjendtlig kæde rykkede frem mod den danske højre fløj. Med mindre tab lykkedes det for danskerne at holde skyttegravene foran skanserne på højre fløj på nær nogle få, og efter ca. en halv time trak preusserne sig tilbage.

I formiddags har det preussiske bombardement også været beskeden, men fra kl. 14 tiltager det i styrke både fra fronten og fra Broagerland. I alt falder der 2.704 granater i løbet af døgnet. Sønderborg er denne gang ikke blevet beskudt men brænder alligevel hele dagen. De preussiske granater bliver livligt besvaret fra danskernes side, særligt fra det 10. danske feltbatteri placeret mellem hovedvejen til Sønderborg og skanse 5. Af samme grund modtager dette batteri heftig preussisk beskydning som straf.

Bombardementet gør i dag ondt på det danske artillerimateriel, hvor 3 kanoner sættes ud af spillet. De danske tab lyder på 5 døde og 26 sårede.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: