5. apr. 1864: Dybbølstillingen har en stille nat, men bombardementerne forsætter, og preusserne satserne nu udelukkende på et frontalangreb


Det kom i går frem, at preusserne har tænkt sig forstærke sin i forvejen skræmmende artilleristyrke ved Dybbøl. Det tyder således på, at 1. korps øverstkommanderende prins Friedrich Carl har sat sig fast på et direkte angreb på Dybbølstillingen. Men først skal det preussiske artilleri gøre skanserne helt møre.

Fotografi taget ved skanse 4 i 1864. Her kan man se, hvordan de danske forsvarsstillinger bl.a. består af jordvolde og palisader af træ.

Fotografi taget ved skanse 4 i 1864. Her kan man se, hvordan de danske forsvarsstillinger bl.a. består af jordvolde og palisader af træ.

I nat har de preussiske batterier dog været helt tavse, og der forekommer kun nogle enkelte skudvekslinger mellem de danske vagter på venstrefløj og preussiske patruljer om morgenen mellem kl. 03-04. Derfor har danskerne også haft travlt med at udbedre skader på skanserne, som bringes i tjenestedygtig stand. Man lægger desuden fra dansk side flere hindringer ud foran skanserne og ligeledes i den tilbagetrukne linje. Først kl. 14.30 optager preusserne igen beskydningen af stillingen. De sender granater afsted for fuld styrke både fra frontbatterierne og fra Gammelmark på Broagerland. I forhold til de sidste dages bombardementer er beskydningen dog ineffektiv. Alligevel gøres der skade på skansernes brystværn, palisader og jordvolde, ligesom 3 kanoner beskadiges og må demonteres.

Sønderborg må endnu en gang modtage adskillige granater. Især rammes den sydlige del af byen, Sønderborg Slot og havnen, men heldigvis uden større skade til følge. I dette døgn sender preusserne i alt 2.122 granater afsted, og kanonilden besvares fortsat fra de danske skanser. De danske kanoner stopper dog igen, da mørket falder på. De danske tab lyder i dag på 5 døde og 11 sårede.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: