7. apr. 1864: Dybbølstillingen begynder at føle bombardementernes ødelæggende effekt. Preusserne opruster sit artilleri og forøger igen beskydningens intensitet


2. april begyndte preusserne at bombardere Dybbølstillingen med en hidtil uset kraft. To dag efter indløb der meldinger om, at preusserne desuden ville sende endnu mere artilleri til fronten . På trods af at denne artilleriforstærkning først burde nå Dybbøl omkring 9. – 10. april, så forøges bombardementets intensitet i dag, og effekten er efterhånden til at føle i de danske skanser.

Dybbølstillingens skanser har nu taget så meget skade af de nødesløse preussiske bombardementer, at soldaterne har svært ved at finde dække, og skansernes kanoner ikke længere kan bruges i dagtimerne.

Dybbølstillingens skanser har nu taget så meget skade af de nødesløse preussiske bombardementer, at soldaterne har svært ved at finde dække, og nogle af skansernes kanoner ikke længere kan bruges i dagtimerne.

I nat er 2 nye preussiske batterier blevet opført, samtidigt med at man har rokeret rundt på de allerede eksisterende batterier, der som følge samlet set er blevet forstærket med yderligere kanoner. Ud over et nyt batteri på højdedraget mellem Dybbøl by og Ragebøl, så har preusserne også oprettet et batteri helt ude på Vemmingbunds vestkyst. Her fra kan man beskyde både de sydligste skanser og ligeledes hele Vemmingbund. Preusserne håber på den måde at kunne sætte Rolf Krake ud af spillet, hvis det danske krigsskib igen skulle blande sig ved et eventuelt stormangreb. De preussiske batterier, der beskyder Dybbøls skanser tæller nu samlet set hele 66 kanoner.

Kl. 09 i morges er beskydningen af Dybbølstillingen igen begyndt, og endnu en gang er det med en hidtil uset intensitet. Kanonerne lyner uafbrudt indtil kl. 18.30. Herefter de kun sender få sporadiske granater mod stillingen resten af natten og aftenen. Ødelæggelserne på skanserne er betragtelige, og hele 12 af de danske kanoner går tabt på grund af beskydningen. I løbet af døgnet falder 3.463 granater. 9 danske soldater dør og yderligere 32 såres.

Skaderne på den danske stilling er nu af et sådan omfang, at man fra dansk side bestemmer sig for, at feltbatteriet mellem skanse 3 og 4 ikke længere skal deltage i den daglige artillerikamp. Brystværnet mellem disse skanser er nemlig så ødelagt, at det ikke længere kan beskytte batteriet. I stedet skal stillingens 2 kanoner nu stå dækkede i en nedgravet standplads bag skanse 5, i sikkerhed for granaterne, og kun føres frem og benyttes i tilfælde af et preussisk stormangreb. Siden bombardementerne tog til den 2. april, har de danske soldater ude i skanserne desuden haft meget svært ved at finde tilstrækkeligt dække til sig selv. Det har medført, at soldaterne er begyndt at grave huler og fordybninger i løbegravene, selv ind under brystværnet. Dette har imidlertid medført at løbegravene nu er ufremkommelige og derfor sværere at forsvare. Med andre ord bliver Dybbølstillingens modstandskraft dag for dag svagere.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: