7. apr. 1864: To skridt frem og ét tilbage – Hegermanns strejfkorps rykker mod syd men trækker sig tilbage igen ved fjendtlig kontakt


Danske soldater fotograferet i tiden omkring 1864. Soldaterne i general Hagermanns strejfkorps rykker forsigtigt mod syd for at mindske fjendes bevægelsesfrihed. Fotografi fra Det Kongelige Bibliotek.

Danske soldater fotograferet i tiden omkring 1864. Soldaterne i general Hegermanns strejfkorps rykker forsigtigt mod syd for at mindske fjendes bevægelsesfrihed. Fotografi fra Det Kongelige Bibliotek.

Vi meddelte i slutningen af marts, at general Hegermanns 4. division i Nordjylland er begyndt at røre på sig. Der blev oprettet et strejfkorps, som blev sendt mod syd, og dele af korpset er nu rykket helt ned til Skanderborg området. Korpset er opdelt i et Østre og et Vestre strejfkorps, som skal skubbe den danske frontlinje længere mod syd og dermed hindre fjendes bevægelsesfrihed.

Hegermanns styrker er nået så langt, at man har oprettet et såkaldt kantonnement, dvs. en midlertidig militærlejr nær Silkeborg. Den 4. april stødte Vestre Strejfkorps på en større fjendtlig patrulje syd for Tørring og trak sig derfor dagen efter tilbage igen. Mere held havde Østre Strejfkorps, som den 5. april rykkede frem og besatte Horsens og omegn med ca. 100 soldater og 50-75 ryttere. I går kom det til et mindre sammenstød mellem danske og preussiske patruljer syd for byen. Østre Strejfkorps har erfaret, at fjenden har sendt stærke patruljer i deres retning, og de danske tropper har derfor i dag trukket sig tilbage til Skanderborg-området men formår med fremskudte styrker nord for Horsens fortsat at holde byen besat – dog kun i dagstimerne.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: