11. apr. 1864 Agnes Gads dagbog: Præsten i Gaurslund truet på livet – ville forhindre at tyskerne tog hans heste


Ved Gauerslund

På Gaurslund præstegård er de i gang med at få sæden i jorden. I dag blev dette arbejde dog afbrudt, da tyskerne skulle gøre brug af gårdens heste og vogne. Da præsten, Agnes far, forsøgte at modsætte sig, fik han sat en bajonet for brystet.

Fra Agnes Gads dagbog 11. april 1864:

I dette Øjeblik kommer Peder hjem fra Marken og fortæller, at Tydskerne have taget Christen med Heste og Vogn derude paa Marken og ere kjørte afsted til Vejle med ham! Gud véed, hvorledes man skal faa Sæden i Jorden iaar? Fader, som var derude og søgte at forhindre Sagen, blev truet paa Livet af en enkelt menig Soldat, der satte ham Bajonetten for Brystet, og mutters éne krævede Befordringen. Det er et dejligt Røver-Regiment! naa, der kom han da hjem igjen. Da de kom til Andkjær, var allerede der sagt altfor mange Vogne til, saa vor fik Lov at vende om. Derimod skulle Dam’s ikke have et eneste Par Heste hjemme i denne travle Tid! Det var ogsaa mageløs uheldigt, at to Par af deres bleve indelukkede i Fæstningen, og een af disse Heste skal være bleven skudt under Bombardementet.

Agnes Gad var præstedatter og boede nær Børkop. Hendes dagbog bringes på 1864live i samarbejde med Børkop Lokalarkiv, hvor dagbogen ligger, og danmarkshistorien.dk, der udgiver dagbogen samlet på nettet.

One comment

  1. Greetings! I know this is kinda off topic nevertheless I’d figured I’d ask.
    Would you be interested in trading links or maybe guest
    authoring a blog article or vice-versa? My site addresses a lot of the same subjects as yours and I think we could greatly benefit from each other.
    If you might be interested feel free to send me an email.

    I look forward to hearing from you! Awesome blog by the way!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: