18. apr. 1864: Agnes Gads dagbog: “Gudskelov, efter seneste Efterretninger holder Dyppel sig endnu!”


Ved Gauerslund

Positive fornemmelser. Efterretningerne lyder på, at Dybbøl endnu holdes af danskerne, og desuden fortsætter de svenske oprustninger.

Fra Agnes Gads dagbog 18. april 1864:

Gaarsdagen var meget gavmild; fra Kolding kom endnu iaftes Breve og Kolding Aviser. Gudskelov, efter seneste Efterretninger holder Dyppel sig endnu! Sverig’s Rustninger fortsættes med stor Iver -?- Et lystigt Brev fra Mistres Barnaby, begejstret i en meget ungdommelig Grad, men med nogle besynderligt indviklede politiske Anskuelser! Iforgaars og igaar Fægtninger nordpaa, ved hvilke de Danske begge Gange toge en Snes Fanger!

Igaar brændte en lille Halmlejer for Tydskerne ved Tolstrup. En Snes Gévæhrer brændte derved, og da man gjorde Forsøg paa at redde dem, gik de af og saarede nogle Mand. Om Ildebrande høres næsten daglig, det er grueligt! I Vejle ligger nok for Tiden en 7000 Mand.

Agnes Gad var præstedatter og boede nær Børkop. Hendes dagbog bringes på 1864live i samarbejde med Børkop Lokalarkiv, hvor dagbogen ligger, og danmarkshistorien.dk, der udgiver dagbogen samlet på nettet.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: