29. apr. 1864: Agnes Gads dagbog: Frankrig og England foreslår Danmark til Ejderen


Ved Gauerslund

I dag nåede opmuntrende rygter frem til Gaurslund. Et taler om, at der er indgået våbenstilstand. Et andet siger, at England og Frankrig i fællesskab har foreslået, at Holsten og Lauenborg skilles fra Danmark, mens Slesvig inkorporeres.

Fra Agnes Gads dagbog 29. april 1864:

Iaftes da Indkvarteringen ankom, var Jf. Hansen saamænd i Ve1jle, kjørende med Kjersgaard, der ret er bleven vor Livkudsk i denne Tid! De hjembragte det Rygte til os, at Frankrig og England skulde have foreslaaet Holstén-Lauenborg’s Udsondring som et særskilt Hertugdømme under Hertug Carl af Glyksborg (?) Slesvig skulde derimod indkorporeres (?) Det Hele lyder lidt utroligt, synes jeg. Men vist er det, at der idag er ualmindelig megen Røre imellem Preusserne, som ikke ere rigtig i Humeur. Broder Frits er her et lille Besøg. Han har hørt Tale om en Vaabenstilstand (?) Idag er det Fru Petersens Fødselsdag; men desværre ville de ikke have modtaget vore sidste Hilsner.

Agnes Gad var præstedatter og boede nær Børkop. Hendes dagbog bringes på 1864live i samarbejde med Børkop Lokalarkiv, hvor dagbogen ligger, og danmarkshistorien.dk, der udgiver dagbogen samlet på nettet.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: